tintapatronok

tonerkazettk

nyomtatkellkek

nyomtatszervz

       
Budapest XI. Karinthy Frigyes t 10. tel: 06-20-454-62-42
     

Google-féle Pingvin algoritmus frissítés

A Google 2012. április 24-én frissítette a keresőben szereplő honlapok helyezési sorrendjét elbíráló algoritmust. A korábbi Panda névre keresztelt algoritmus frissítése után megérkezett a következő, melyet Pingvin névre kereszteltek.

Nagy a Google állatkertje. A Pingvin után további állatnévre keresztelt frissítéseket fognak érvényesíteni a következő évek során. Mindegyik frissítés célja a keresőben szereplő találatok értékének javítása. A Google szeretne a keresési kifejezéshez leginkább kapcsolódó honlapokat látni az első oldalon.

A mostani Pingvin névre keresztelt frissítés hivatalos célja a webspam elleni harc.

Webspamnak nevezi azokat a honlapokat, amelyek értékes tartalom nélkül, különféle trükkökkel kerülnek élmezőnybe. Ezek a honlapok mostantól súlyos büntetésekkel el lesznek távolítva a keresési eredmények közül. Nem ritka, hogy 400 helyezés veszítéssel büntetni az új Pingvin algoritmus a webspamnak megbélyegzett honlapokat.

A probléma ott kezdődik, hogy nagyon sok ártatlan céges honlapot bélyegzett a Pingvin frissítés webspamnak. Világszerte óriási felháborodás kíséri a mostani frissítést. Hazánkban is több ezer honlap került eltávolításra, holott egyáltalán nem minősíthető webspamnak. Értékes céges honlapok lettek az áldozatai a Google-féle webspam elleni küzdelemnek.

Hogyan tovább? Részleteket a blogon találhat.

Forrás: honlapteszt.hu, 2012-06-18 12:07