tintapatronok

tonerkazettk

nyomtatkellkek

nyomtatszervz

       
Budapest XI. Karinthy Frigyes t 10. tel: 06-20-454-62-42
     

Hogyan érinti a vállalkozókat a weblap készítés - Verdes János cikke

Magyarországon az ügyfél teremtő honlapkészítés gyerekcipőben jár. Tömegesen készülnek olyan weboldalak, amelyek szinte semmilyen hatással sincsenek az adott cég bevételeire. Az ilyen weboldalak rendszeresen csak a pénzt, energiát emésztik figyelemre méltó bevétel nélkül. Az eset oka Verdes János honlapkészítő szakember szerint az oktatás: komolyak a hiányosságok, és rossz célközönségnek szólnak a témában megszerezhető oktatási anyagok.

A weboldal készítés során gyakran félvállról veszik a weblap valódi szerepét. Verdes János véleménye szerint a honlap egy eszköz a cégek vevőszerző arzenáljában. Erről részletesebb ismertető Verdes János blogján található. A vállalati honlap készítésének a célja elsősorban a potenciális vásárlók megtalálása és megszólítása. Ennek a módja Verdes János szerint teljes mértékben hiányzik a mai oktatási rendszerből. A diákoknak ma már kötelező tananyag a weboldal készítés. Az iskolai órákban megtanulják a HTML készítés szabályait. Főiskolán és egyetemen PHP, MySQL programozást tanítanak, ami a mai kor dinamikus honlapjainak létfontosságú alkotó elemei.

Programozásban kiváló szakembereket gyárt az oktatás. Ezek a web mesterek sokszor a programozáson túl nem látják és nem is láthatják az igazi célt. Ugyanis az ő teendőjük csupán a programkód elkészítése, nem a vevőszerzés. A webmesterek szempontjából kiváló alkotás egy olyan weblap, amiben nincs programozási hiba még akkor is, ha az elkészült program semmilyen hatással sincs a megrendelő nyereségére. Verdes János honlapján azt nyilatkozta, hogy világhírű a magyarok a utánozhatatlan problémamegoldó képessége. Temérdek multinacionális informatikai óriáscég alkalmaz magyar származású programozókat Amerikában és Európában egyaránt.

Verdes János véleménye szerint a gondot nem az informatikai, hanem a cégeket érintő oktatásban található számottevő hiányosságok jelentik. A felelős személyeket senki sem készíti fel arra, hogy milyen követelmények alapján készíttesse el honlapját egy webmesterrel. Verdes János szerint a cégvezetőnek szükségtelen HTML, JavaScript, JQuery, CSS, MySQL weboldal készítő nyelvek ismerete. Ez a webmester feladata. A cégvezetőnek azonban első számú feladata és felelőssége, hogy a webmester tudását miként használja fel a cégében.

Forrás: seozseni.hu, 2013-06-24 20:05