nyitó oldal
  tintapatron töltés
  tonerkazetta töltés
  tippek- trükkök
  kedvezmények
  LED izzók
  pendrive
  kapcsolat
  térkép

HP tintapatronok
HP tonerkazetták
CANON tintapatronok
CANON tonerkazetták

EPSON tintapatronok
EPSON tonerkazetták
LEXMARK tintapatronok
LEXMARK tonerkazetták

BROTHER tintapatronok
BROTHER tonerkazetták
PHILIPS tintapatronok
PHILIPS tonerkazetták

SAMSUNG tonerkazetták
OKI tonerkazetták
MINOLTA tonerkazetták
XEROX tintapatronok
XEROX tonerkazetták

KYOCERA tonerkazetták
DELL tintapatronok
DELLtonerkazetták
SHARP tintapatronok
SHARP tonerkazetták
PANASONIC tonerkazetták
RICOH tonerkazetták
SAGEM tonerkazetták
TOSHIBA tonerkazetták

 


Tippek- trükkök

A tintasugaras nyomtatók működése


A tintasugaras nyomtatókat alapvetően két csoportba osztjuk:

1. A Bubble- Jet eljárás során a tintát fűtőelemek hevítik fel, így gőzbuborékok képződnek, melyek nyomtatáskor a szórófejből apró tintacseppeket szórnak a papírra. Ezt az eljárást alkalmazza a Hewlett Packard R, a Canon R, és a
Lexmark R.

2. A Piezo nyomtatóknál speciális kristály kerül felhasználásra a nyomtatás során. Amint elektromos feszültség lép fel, ennek a kristálynak az alakja megváltozik. Az alakváltozás a szórófejekben oda vezet, hogy a tinta, apró cseppekben távozik. Ezt az eljárást az Epson R és a Brother R alkalmazza.
Mindkét típusú nyomtató, tintatartállyal és nyomtatófejjel dolgozik. Ezek
közvetlenül, vagy a patronra, vagy a nyomtatóba vannak beépítve.

Gazdaságos nyomtatás


Modern világunkban a vállalkozások mellett, egyre több háztartásban is találkozhatunk nyomtatókkal. Mi sem természetesebb, hogy iratainkat,
képeinket szeretnénk kinyomtatni. A kérdés azonban az, hogyan maradhat a zsebünkben több pénz úgy, hogy nyomtatásról sem mondunk le. Köztudott, hogy a gyári patronok árai elérhetik a 15-20 000 forintot is, míg újratöltött vagy utángyártott társaik, jóval kevesebbe kerülnek. Ez egy cég számára akár 70%-os megtakarítást is jelenthet. Ez jelentős összeg éves szinten. A gyártók mégis miért ajánlják saját festékkazettáikat az utántöltöttekkel szemben?

A magyarázat nem az utántöltött vagy utángyártott patronok rosszabb minőségében, vagy az előállítási technológia elavultságában keresendő. Elég megnéznünk, mekkora a verseny a nyomtatópiacon. A Kínálat hatalmas és az állandó akciók hatására az árak egyre alacsonyabbak. Akkor miért éri meg a gyártóknak a nyomtatók előállítása?

Szinte minden gyártó ad a nyomtató mellé festékpatront, ezek élettartama viszont elég rövid. Ezek a patronok ugyanis demó patronok. Természetesen mindig akkor ürül ki, amikor a lehető legnagyobb szükségünk lenne rá. Ilyenkor azonnal rohanunk a legközelebbi üzletbe festékért. A vásárló meglepetten tapasztalja, hogy a gépéhez való patron megközelíti, vagy meg is haladja a nemrég vásárolt nyomtató árát. Látható, hogy a gyártók számára nem a nyomtatók eladása jelenti a fő bevételi forrást, hanem a hozzávaló tintapatronok és tonerkazetták árusítása.

Cégünk,- a TintaMester, felismerte ezt a problémát, hiszen egyre nagyobb népszerűségnek örvend a patronok utántöltése. A felhasználó egyszerűen
besétál a kiürült "kazettájával" üzletünkbe, ahol készséggel feltöltjük azt. Így nem érezzük magunkat sem becsapva, sem anyagilag "lehúzva". Ráadásul cégünk, a töltött patronokra és tonerkazettákra garanciát is vállal!
Belátható, hogy ugyanakkora fáradtsággal, sokkal kevesebb pénztért minden festékproblémánk megoldható. Hiszen a patrontöltés bárki számára elérhető. Ezek után már csak rajtunk áll, hogy miként élünk ezzel a lehetőséggel.

Takarékos nyomtatás


Egy cég költségeinek akár 8- 10%- át is kitehetik a nyomtatási költségek. Ebben természetesen az áram- és karbantartási költségek, valamint a papír és a festékanyag ára is benne van. Ezekből a papír és a festék a legdrágább tétel. Míg a papír csak egyszer felhasználható, a festékpatron viszont többször is, hiszen 4-6 alkalommal is újratölthető, Ez jelentős pénzmegtakarítást eredményez.

Ezen felül az utántöltés, egyben környezetbarát megoldás is, hiszen kevesebb új kazettát veszünk. Így a patron élettartamának megnövelése a környezetvédelmet is szolgálja. Sok felhasználótó panaszkodik, hogy megveszi a drága gyári patront, ami jó esetben sem elég a dobozon jelzett oldalszámra. A nyomatköltségek igen eltérőek, hiszen a tintasugaras nyomtatóknál, egy oldal kinyomtatása, sokszorosa egy nagyteljesítményű fénymásolónál.A nyomatköltségről tudnunk kell, hogy függ a lerakott festékmennyiségtől, vagyis attól, hogy egy lapot hány százalékkal fedünk le. Egy irodában átlagosan a papírlap 5-10%-ra kerül festék.

Az otthoni használat során a nyomtatandó anyagok, szöveges dokumentumok vagy fotók - miatt ez az arány lényegesen magasabb, így egy festékpatron sokkal kevesebb nyomat elkészítésére elegendő.


Az utántöltéssel kapcsolatos tévhitek


1. A nyomtatógyártók szívesen terjesztik, hogy a nyomtató elveszti a
garanciáját, ha nem az eredeti nyomtatópatront használjuk. Ha tartunk a
garancia elvesztésétől, és szervizbe visszük a nyomtatónkat, bele kell tenni az eredeti patront. Így senki nem tudja megállapítani, hogy milyen patront használtunk előzőleg. Könnyen kiszámíthatjuk, hogy tintapatronjaink
utántöltésével,- a garanciális idő alatt, nyomtatónk árának többszörösét
megspórolhatjuk. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy az új nyomtatóknak
kevesebb, mint 1%-ával történik garanciális probléma.

2: Az utántöltött vagy az utángyártott festékpatron tönkreteszi a nyomtatót. Gyakran az üzletekben is elhangzanak ilyen intelmek, mivel a gyártó cégtől ezt az információt közvetíti az eladók felé. Jó tudni, hogy azoknál a
nyomtatóknál, ahol a tintapatron a nyomtatófejjel egybeépített, a nyomtató és a tinta között semmilyen fizikai kapcsolat nincsen. Ilyenkor a fúvókasor a patron része. A nyomtató csak vezérlő és mechanika, így magát a nyomtatót a tinta nem tudja tönkretenni. A rossz minőségű festék tehát csak a patronban okozhat hibát, amit a patron cseréjével meg lehet oldani.

3: A nyomtatás minősége romlani fog az utántöltött festéktől. Ez részben igaz, mivel a tintapatron fúvókái idővel elhasználódnak. Általában 8-10 utántöltés után, valóban jelentkeznek a minőségromlás jelei, addig viszont töredék áron nyomtathatunk minőségromlás nélkül. Ha már nem vagyunk elégedettek az eredménnyel érdemes új patront vásárolni. Legközelebb tudni fogjuk, hogy hány utántöltés elégíti ki a minőséggel kapcsolatos elvárásainkat.

Tintapatronok tárolása és szállítása


A tintapatronokat mindig a fúvókákkal lefele, hűvös, sötét és száraz helyen tároljuk, de ne a hűtőben.
Szállításhoz, tároláshoz használjon patronvédő clipet. Ez megvédi a fejet a sérüléstől.
Szállításkor tegye a patront egy borítékba vagy kis zacskóba
Fontos, hogy ne ragassza le celluxal sehol a patront.
TILOS a tintapatront alufóliába csomagolni!
Figyelem! Ha tintapatronját huzamosabb ideig nem használja (1 hónap vagy több), a nyomtatófej még a patronvédő clipben is beszáradhat! Ennek
elkerülésére, legalább hetente- kéthetente nyomtasson egy tesztoldalt.


Csíkos nyomtatási kép


A nyomtatófejnek az optimális nyomtatás érdekében mindig tisztának és átjárhatónak kell lennie, Ellenkező esetben a nyomtatott anyag csíkos lesz.
A szórófej tisztítása, minden tintasugaras nyomtatónál a bekapcsolás után
automatikusan megtörténik, de a műveletet kézzel is el lehet végezni. Ha a nyomtatót gyakran használja, nem kell aggódnia, hogy a szórófej beszárad.

Ritkán használt nyomtatók esetében azonban ajánlott legalább hetente egyszer bekapcsolni a gépet a szórófej tisztítása miatt. Törölje le óvatosan a nyomtatófejet egy darab itatóspapíron, papírzsebkendőn, vagy konyhai papírtörlőn. Ismételje meg a folyamatot párszor, amíg kb. három ugyanolyan szélességű, hosszúságú és szépen összefüggő csík nem látható a papíron.

A hatás jobb lesz, ha az itatóspapírt egy kicsit meleg vízzel benedvesíti. Amennyiben a nyomtatási kép még mindig nincs rendben, állítsa a patront néhány percre egy meleg vízzel töltött lapos tálkába, hogy a fúvókákat 1-2 mm-re ellepje a víz. Ezután törölje le a nyomtatófejet. A patront helyezze vissza a gépbe, indítsa el a nyomtatófej tisztító programot, majd nyomtasson tesztoldalt a legjobb minőségben, szükség esetén akár többször is.

Amennyiben próbálkozásai mégsem járnak sikerrel, kérjük, hozza el üzletünkbe a patront, ahol készséggel állunk rendelkezésére.
Cím: TintaMester 1111 Budapest Karinthy Frigyes út 10.


Tisztítófolyadék használata tintasugaras nyomtatókhoz

Ha az Ön nyomtatója cserélhető nyomtatófejjel van ellátva, ami azt jelenti, hogy a tintatartály és a fúvókák egy- egységet alkotnak, akkor a következők szerint járjon el: Kisebb szennyeződés esetén szívjon fel egy kevés tisztítófolyadékot a fecskendőbe. Cseppentsen 1-2 cseppet a fúvókákra és hagyja a tisztítófolyadékot néhány percig hatni.
Nyomkodja le óvatosan néhányszor a tintapatront egy nedvszívó papírtörlőre.
Helyezze vissza a patront a szokásos módon a nyomtatóba és nyomtasson egy tesztoldalt.

Szükség esetén ismételje meg a folyamatot elölről.
Nagyobb szennyeződés esetén: Töltsön egy lapos edénybe, tálkába kb. 1-2 mm magasságig tisztítófolyadékot. Állítsa a patront úgy a tálkába, hogy a fúvókákat mindenhol érje a tisztítófolyadék A szennyeződés foka szerint hagyja 10 perc és 12 óra közti időtartamig állni.

Megjegyzés: Olyan készülékeknél, amelyeknél a nyomtatófej kivehető, állítsa az egész
nyomtatófejet a tisztítófolyadékba a patronok nélkül.

 

Érintkezők: Az érintkezőket rendszeresen tisztítsa meg a nyomtatópatronon és a nyomtatóban egyaránt. Ha az Ön nyomtatója fixen beépített nyomtatófejjel van ellátva, akkor a következők szerint járjon el: Mozgassa el a nyomtatófejet a parkoló állásából, azzal hogy elkezd nyomtatni.

A nyomtatás alatt húzza ki a hálózati csatlakozót a konnektorból, amikor a nyomtatófej a nyomtató közepén van. Vágjon ki egy tisztítókendőt (2-3 réteg nedvszívó papír) a nyomtatófej méretére és helyezze a fej parkoló állásába.
Itassa át a kendőt tisztítófolyadékkal. Tolja a nyomtatófejet kézzel az átitatott kendőre és hagyja 5 és 30 perc között állni. Távolítsa el a tisztítókendőt.

A hálózati csatlakozót dugja vissza a konnektorba. Hajtson végre néhány fejtisztítást (lásd a nyomtató használati útmutatóját). Ha a nyomtató nem ismeri fel a patront, tisztítsa meg az érintkezőket alkoholos vattával. Vizsgálja át és tisztítsa meg óvatosan az érintkezőket is a nyomtatóban.

A nyomtatópatronoknál sajnos gyakori eset az elektronika meghibásodása.
Ha a tisztítás után sem működik a patron, valószínűleg újat kell vásárolnia.

Tintaszint kijelzés visszaállítása (HP-21, HP-22, HP-27, HP-28, HP-56, HP-57)

Az alábbi HP patronoknál két érintkező leragasztásával szinte 100%-ra állítható vissza a tintaszint kijelzés. A műveletet az 56-as patronnal mutatjuk be, de az eljárás minden (HP-21, 22, 27, 28, 56, 57) patronnál azonos.

1. Vegyük ki a patront és ragasszuk le celluxal,- balról a második oszlopban az A betűvel jelölt legfelső érintkezőt.

2. Helyezzük be a nyomtatóba a patront és zárjuk le a fedelét.

3. Várjunk két percet, majd vegyük ki ismét a patront.

4. Ezután ragasszuk le a harmadik oszlopban B betűvel jelölt legalsó érintkezőt is.

5. Helyezzük vissza a nyomtatóba a patront és zárjuk le a fedelet.

6. Várjunk ismét két percet. Vegyük ki a patront és távolítsuk el
mindkét ragasztószalag darabot. Amikor a patront ismét behelyezzük, a
nyomtató újnak fogja felismerni. Fontos: A fenti patronok tintaszint
visszaállítása szinte minden fent említett nyomtatótípusnál működik.Visszajelzések szerint, néhány modellnél, sajnos nem működik a fenti trükk.

Ez függhet a használt rendszer verziójától és a nyomtató driver típusától is.

Az újabb HP készülékek eltárolják az utolsó három patron sorszámát. Ezért, ha egymás után, 3 üres patron behelyezünk (közte 1-2 percet várjunk, hagyjunk időt a beolvasásra,) a készülék a 4. patront, mint újat ismeri fel.

Tehát a régi üres patronokat érdemes megőrizni Figyelem: Mindig időben töltesse fel a patronokat, 5- 8 % töltöttségi szintnél (színes patronok esetében ez színenként értendő!) Így elkerülhető, hogy a nyomtatófejek ne égjenek ki, ne menjenek tönkre. 

TIPP


Amennyiben telefonon érdeklődik, a hívás előtt érdemes a tintapatron vagy tonerkazetta pontos számát feljegyezni. Így munkatársunk hamarabb tud Önnek segíteni.
Lépjen kapcsolatba velünk!
Várjuk hívását, hétköznap

10-18 óra között.
Telefon: 06-1-786-52-91


Bankkártyával is fizethet

 

 

 nyitó oldal | tintapatron töltés | tonerkazetta töltés | tippek- trükkök | kedvezmények | LED izzók | pendrive | kapcsolat | térkép

Cégadatok: PIXEL PLANET Kft. 1111 Budapest Karinthy Frigyes út 10. Adószám: 25363294-2-43
 
PR Csoport: Hrek | Vllalkozs ABC